Novinky
a akce
centra

Nepromeškejte žádnou ze zajímavých akcí a novinek, které pro naše návštěvníky neustále
připravujeme.

Zpět

Prodej Kaprů v OC Campus Square Brno

Prodej kaprů bude prováděn v těchto dnech:
čtvrtek 20.12.
pátek 21.12.
sobota 22.12.
neděle 23.12.

Vždy od 9:00 do 18:00 

Předpokládané prodejní ceny kaprů:

Kapr výběr
2,50 kg/kus až 5 kg/kus -> za cenu 109 Kč/kg

Kapr I. třídy
1,80 kg/kus až 2,50 kg/ks -> za cenu 99,- Kč /kg


Pohořelický kapr
Významným podílem na kvalitě rybího masa má zásadité vápenaté podloží dna rybníků, tvořené černozeměmi s vysokým obsahem minerálů. Na jedinečnost chuti Pohořelického kapra mají vliv i klimatické podmínky jižní Moravy (vysoká průměrná teplota ovzduší a vody, dlouhé vegetační období), které vytvářejí výborné podmínky pro tvorbu dostatečného množství kvalitní přirozené potravy ryb. Chov Pohořelického kapra je tedy založen na využití přirozené potravy pouze s doplňkovým přikrmováním kvalitními obilovinami od místních zemědělců a právem je označován bioproduktem s velmivysokou kulinářskou a konzumní hodnotou.

Od roku 2007 se Pohořelický kapr může pyšnit velmi významným oceněním CHOP Chráněné označení původu, a to v rámci celé Evropské unie. Takovéto označení může získat pouze výjimečný a kvalitní produkt, jehož výroba je úzce spjata jak s danou oblastí, tak i s bohatou tradicí. Výjimečná kvalita Pohořelického kapra je dána jak dodržováním správné výrobní praxe, tak i jedinečnými půdními a klimatickými podmínkami jižní Moravy. Rybí svalovina vyniká pevnou konzistencí, růžovou až červenou barvou, čerstvou rybí vůní a typickou jemnou rybí chutí. Zákazník tak při koupi Pohořelického kapra získá nejen záruku původu, ale i garanci vysoké jakosti výrobku jak v chuti, tak ve výživové hodnotě. Vedle označení CHOP byla výrobkům z Pohořelického kapra udělena národní značka kvality KLASA a Zlatá chuť jižní Moravy.





Ryba a zdraví
K udržování nízké hladiny cholesterolu v krvi, potažmo k dobré kondici svých žil a tepen, potřebuje lidské tělo polynenasycené mastné kyseliny řady omega 3. Právě tyto kyseliny obsahuje rybí maso v dostatečném množství. Lze tedy tvrdit, že pravidelná konzumace ryb chrání cévy a tedy i srdce před kardiovaskulárním onemocněním. Navíc obsah tuku je v rybí svalovině snad jen s výjimkou úhoře tak nízký, že maso může být například součástí vyváženého jídelníčku zaměřeného na redukci nadváhy. Dalším nesporným důkazem o kvalitě rybího masa je i fakt, že rybí svalovina neobsahuje prakticky žádnou vazivovou tkáň a proto jej činí pro lidský organismus výborně stravitelným..


RYBNÍKÁŘSTVÍ POHOŘELICE, a.s.
Rybníkářství na jižní Moravě má bohatou tradici a mezi důležité rybníkářské regiony patří Pohořelicko, Mikulovsko, Lednicko a Jaroslavicko. K prvním hmatatelným důkazům o zakládání rybníků na jižní Moravě bezesporu patří i písemná zmínka o Měnínském rybníce, založeném na konci 14. století markrabětem Joštem z rodu Lucemburků, s výměrou 1108 jiter. Na Lednicku a Mikulovsku byli nejvýznamnějšími zakladateli rybníků Lichtenštejnové, na Pohořelicku k nim patřily rody Pernštejnů a Žabků. Rybníky v Pohořelické pánvi jsou existenčně závislé na vodě z řeky Jihlavy a teprve vybudováním stavu na jejím toku v roce 1519 a dnešního Mlýnského náhonu umožnilo rozmach místní rybniční soustavy. Zlatou érou rybníkářství je považováno zvláště 15.-16. století. I dnes však patří rybníkářství mezi významné odvětví zemědělské výroby v regionu.